Links

Links

De Cloud Appreciation Society. Niets mooiers dan wolken kijken. Als er tijd is. Maar die is er meestal niet. Dus drijven de fraaiste exemplaren ongemerkt voorbij. Behalve aan wolkenverzamelaars.

Voor Cats that look like Hitler is geen enkel dier mishandeld of anderszins leed aangedaan. Integendeel, de sterren op deze site kennen geschiedenis noch schaamte en het zal ze worst wezen of ze op de lachspieren werken. Helemaal ok dus.

Elke juttersklok van Le Fou de Coucou (met blog) is anders, want samengesteld uit het mooiste dat Irina Filtzer en Aart Kramer bijeenrapen op het strand van Terschelling. Aart en Irina maken ook films, tekeningen en theater; altijd origineel en eigen.

Op Topotijdreis liggen tientallen landkaarten tot twee eeuwen terug op elkaar gestapeld, net als bij een gelaagde taart. Met de tijdschaal ernaast kun je heen en weer schuiven tussen de kaarten en dwars door de geschiedenis van het landschap heen kijken. Fascinerend, alarmerend en inpirerend.

Wat is de definitie van de 'perfecte blog'? Dat is een schatkamer vol verrassende beelden, geluiden en teksten waarbij je denkt: zo had ik het nog nooit bekeken, of: zo hoor ik nog eens wat, of: je haalt me de woorden van mijn scherm! Opvallend veel gepensioneerde VPRO-programmamakers hebben of hadden zo'n superblog. Allereerst natuurlijk pionier Wim de Bie wiens Bieslog liep van 2002-2008. In 2006 werd hij gevolgd door goede vriend Wim Bloemendaal (tot op heden) en Wim Noordhoek met zijn veelgelezen Avondlog, dat lijkt gestopt in 2022, maar waar het tot in lengte van dagen goed toeven is tussen honderden tijdloze parels over kunst en cultuur. En dan - last but not least - de site van Ronald van den Boogaard, die tussen 2007 en 2024 bouwde aan een indrukwekkende verzameling (reis)verhalen, herinneringen en observaties met gastbijdragen van Peter Flik.